Jul i Sandved

Julehygge

Sandveds julemarked er en mange årig tradition. Det har bl.a. budt på følgende måde at byde julen velkommen på, tilbage i slutningen af 80’erne:

Jul i Sandved

Børn og unge blev tidligere budt til julemarked, af den lokale nissebande, som kørte rundt og gjorde opmærksom på at der var julemarked på hotellet.

Jul i Sandved

Det lokale lysestøberi, som dengang lå på Langgade,  slog dørene op og bød indenfor i varmen, til gløgg og salg af julelys.

Jul i Sandved

På hotellet var der underholdning for de yngre, og hygge for de voksne.

Jul i Sandved

og hele familien Sandved samles om at byde julen velkommen, i selskab med både julemand og presse. Julehyggen har de senere år, flyttet sig op i Mødestedet ved købmanden.

Juletræ

Vi har julelys både i øjne og på træet i Sandved.

Jul i Sandved

I 2009 fik vi vished for at byen kan bevare et juletræ med lys i, idet erhvervsforeningen Næstved Vest’ ved formand Kim Bøgh tog initiativ til et samarbejde med Næstved kommune.

Det udløste en aftale om at fortsætte den årlige kommunale levering af juletræ, både til pladsen ved købmandsgården, og til julemarkedet på Hotellet. Desuden har SEBF fået lovning på at kunne låne ledninger, lyskæde, pærer m.m. af kommunen.

Jul i Sandved

Så en varm tak i en kold tid, til købmand Flemming Andersen, erhvervsforeningen Næstved Vest ved formand Kim Bøgh, og Næstved kommune, for opbakningen til juletræ og jule lys i Sandved, som gør at vi alle kan nyde dette syn en mørk december aften, når vi kommer af Jernbanevej eller Langgade.

Købmands gården, og dens forskellige ejere, har igennem mange år, velvilligt stillet grund til rådighed for Sandveds juletræ, og i alle årene har forskellige lokale erhvervsdrivende hjulpet Borgerforeningen med at rejse træet.

Vi er mange der kan huske træet væltede i 2006, men bestyrelsen er fortsat af den opfattelse at det var “Moder natur” som var lyseslukkeren, og hverken nissebander eller hærværk der var årsagen.

Jul i Sandved