Fjernvarme i 4262 Sandved

I 4262 Sandved tilbydes fjernvarme til 359 husstande, i både Sandved og Tornemark.

Bosætte du dig inden for byskiltet i Sandved by, er der fjernvarmeforsyning på alle veje. Det samme gælder stort set i Tornemark, hvor fjernvarmeforsyningen starter ved møllevænget og fortsætter ned af møllevej, Byvænget, Bødkerstien, Hovedgaden (til byskilt) samt Fyrendalvej op til kirken.

Vidste du at fjernvarmeselskaber ikke må tjene penge? Prisen for fjernvarme afspejler derfor den reelle pris. Fjernvarme er derfor en varme du ikke betaler for meget for.

Bæredygtigt

Fjernvarme er en bæredygtig, stort set vedligeholdelsesfri og generelt et billigere alternativ end f.eks. oliefyr, gas og elvarme. Stordrift giver bedre økonomi, derfor gælder det om at få så mange til at tilslutte sig fjernvarmenettet, som muligt. Stort indkøb af brændsler, giver en mere fornuftig pris, end hvis hver husejer skal købe olie eller træpiller. Et fjernvarmeværk er langt bedre til at udnytte energikilderne effekt, end en enkelt husstand kan klare. Der er derfor store miljømæssige fordele ved at skifte til fjernvarme.

Fjernvarme er efterspurgt

Specielt efter de stigende energipriser i 2022 er interessen for fjernvarme vokset.

Elvarme, Naturgas og Oliefyr er steget mest i 2022, efterfulgt af Varmepumpen pga. den dyrere strømregning. Ønsker du derfor billig varme, så kig efter fjernvarme.

Ifølge Bolius ser regnestykket i Februar 2022 sådan her ud:
Elvarme: 8.530 kr. ekstra om året.
Naturgas: 7.610 kr. ekstra om året.
Oliefyr: 4130 kr. ekstra om året.
Varmepumpe: 2.710 kr. ekstra om året.
Fjernvarme: Holder sig i ro.

Fjernvarme eller Varmepumpe?

Står du for at skulle udskifte et f.eks. et udtjent Naturgasfyr, et Oliefyr, en Varmepumpe eller et Brændefyr så er prisen helt klart en fordel, hvis valget falder på fjernvarmen. Med en levetid på 25-50 år og en installationspris på op til 35.000-50.000 kr. lyder fjernvarmen måske dyr. Men en varmepumpe koster typisk 100.000 kr. og har en levetid på ca. 15 år.

Støj er ikke noget der falder i god jord. Her har fjernvarmen den fordel, at der hverken er støj ude eller inde. Varmepumpen er derimod udstyret med ventilator og kompresser, som afgiver støj, både ude og inde. Så foruden installationspris, må en støjskærm medregnes, for ikke at genere naboen.

Når fjernvarmen er installeret, passer den stort set sig selv, de næste 20-25 år. Varmepumpen skal løbende serviceres, langt de fleste skal have besøg af en kølemontør hvert år, til at påfylde det klimaskadelige kølemiddel.

Ønsker du at blive tilsluttet?

Kontakt vores lokale Sandved-Tornemark Kraftvarmeværk på telefon: 5545 2414 eller via hjemmesiden: st-kvv.dk

Hvor er der fjernvarme?

Via nedenstående link, kan du finde en oversigt over fjernvarmeområder i Danmark samt se hvilken opvarmning du eller din nabo har. Der er ifølge korte plads til flere fjernvarme kunder i 4262 Sandved.

Se kortet over fjernvarmeområder i Næstved Kommune