Landsbyer

Her har vi en liste over Lokalområde 4262s Landsbyer.

Sandved 

Tornemark

Arløse

Hårslev

Kvislemark

Bendslev

Skafterup

Nyrup

Historie

Her er lidt af den historie om området, som vi kender til.

Sandved

Sandved voksede for alvor fra et par gårde til en landsby i årene 1889 til 1892. Før 1892 bestod Sandved af “tre gårde og fire huse” Kilde: Sandved – En stationsby og dens huse, en bog om Sandved der kan købes hos Fuglebjerg Lokalhistoriske Arkiv. Sandved Station blev opført i 1892 og lå på jernbanestrækningen Slagelse-Næstved. På stækningen var der persontrafik fra 1892 til 1971. og efterfølgende godstrafik frem til 1986, hvor banen blev nedlagt. Læs mere om Sandved her.

Tornemark

Tornemark nævnes første gang omkring 1398. Hvor det er et par gårde og huse. I 1610-erne fik byen vokseværk, i det at nabobyen Vindinge blev nedlagt og husene flyttet mod Tornemark, da Vindingegård nu kendt som Fyrendal Gods skulle udvide markarealet. Læs mere om Tornemark her.

Nyrup

Ingen info.

Arløse

Arløse nævnes første gang omkring 1370, men er sandsynligvis ældre end det. Frem til 1562 lå der en kirke i Arløse. Kilde: Arloese.dk.

Hårslev

Hårslev har haft egen brugsforening fra 1887-1971. Kilde: Haarslevlandsby.dk. I Hårslev finder man foruden Præstegården og Kirke også Hårslev Efterskole.

Kvislemark

Kvislemark næves første gang omkring 1370. I Kvislemark finder man bl.a. Gadekær, Kirke, Forsamlingshus, og den tidligere Præstegård. Kilde: Quislemark.dk.

Skafterup

Skafterup har et egetræ i en af byens sving. I svinget ved Ellemosegård, står Kvindeegen, til minde om kvindernes valgret i 1915. Altså et træ med over 100 års jubilæum. Et træ som tidliger har været nævnt på egnen af forskellige kilder.